Allereerst, wat doen we precies bij zo’n behandeling?

Na het verwijderen van een tand of kies blijft een gaatje in het kaakbot aanwezig. Dit wordt verder opgeboord tot een gaatje ter grootte van het implantaat, het wondje wordt dus nauwelijks groter gemaakt.

Na het boren plaatsen we het implantaat. Hierbij kun je een beetje druk voelen. De ruimte in de holte rondom het implantaat wordt daarna opgevuld met kunstbot. Het net geplaatste implantaat sluiten we af met een tijdelijk dopje, of in specifieke gevallen met een tijdelijke kroon of brug. Omdat het implantaat nog moet vastgroeien, mag de tijdelijke kroon of de brug niet belast worden. Wij controleren daarom na plaatsing de tijdelijke kroon of brug niet de andere tanden of kiezen raakt. Indien nodig slijpen we de tijdelijke kroon of brug iets bij. In sommige gevallen worden er nog enkele oplosbare hechtingen aangebracht.

De 4 tips na het plaatsen van een implantaat:

Tip 1: Tegen de pijn

Het is verstandig om te beginnen met innemen van pijnstillers nog voordat de verdoving is uitgewerkt. Onze ervaring is dat bij deze behandeling kortdurend pijnstillers gebruikt worden, omdat het wond gebied zo beperkt mogelijk is gehouden.

Tip 2: Eten en drinken

Met het pas geplaatste en dus nog niet vastgegroeide implantaat mag je dus nog niet kauwen of afbijten. Door hier goed op te letten is de kans van slagen het hoogst.

Tip 3: Korreltjes in de mond?

Het kan voorkomen dat er enkele kunstbotkorreltjes tussen het dopje of de tijdelijke kroon en het tandvlees door ontsnappen. Je treft ze dan in je mond aan. Dit is normaal, kan geen kwaad en kun je gewoon wegvegen of doorslikken!

Tip 4: Verzorgen

De eerste 10-14 dagen na behandeling maak je het gebied rond het implantaat schoon met een speciaal mondspoelmiddel, daarna kun je op die plek ook weer voorzichtig tandenpoetsen! Bij voorkeur niet met een elektrische tandenborstel.

Heb je toch nog een vraag?

Zit je toch nog met een vraag of ben je benieuwd naar meer informatie? Bel (+31 (050) 3051040) of mail gerust naar onze kliniek!