Verstandskiezen komen vaak maar deels of helemaal niet door waardoor vuil zich daar kan ophopen onder het tandvlees. Daarnaast maakt de plek in onze mond het niet altijd even gemakkelijk om deze kiezen goed schoon te kunnen houden. Door dit alles kunnen verstandskiezen of de naastgelegen kiezen erg gevoelig zijn voor gaatjes of ontstaat er ontsteking van het omliggende weefsel. Gaatjes zijn voor zowel de verstandskies als de naastgelegen kies vaak niet goed te behandelen en ontstekingen uitermate vervelend en pijnlijk.

Wie verwijdert mijn verstandskies?

Krijg je het advies je verstandskiezen te laten verwijderen? Dan kan dat soms bij de tandarts zelf, maar vaak gebeurt het bij een gespecialiseerde kliniek zoals die van ons. Je tandarts zal je dan doorverwijzen. In dat geval maken of beoordelen wij eerst een röntgenfoto om de situatie goed in te kunnen schatten. Soms is een 3D opname (ook wel CBCT genoemd) geïndiceerd, dat overleggen we tevoren met je. 

De behandeling

We bespreken samen de behandeling door en plannen hem al dan niet direct in. We willen graag dat je in de periode na de behandeling niet teveel last krijgt en goed moet kunnen blijven eten en drinken. We behandelen daarom bij voorkeur niet de linker en rechterzijde tegelijk (uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk in overleg). Ook krijg je van ons een duidelijke instructie en tips over hoe probleemloos met een wondje in je mond om te gaan.