Kaakchirurgische behandeling door een MKA-chirurg

Kaakchirurgische behandelingen betreffen voornamelijk het verwijderen van tanden en kiezen en wortelpuntbehandelingen (apexresecties). Kaakchirurgische behandelingen door een MKA-chirurg worden vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering.

De Face to Face Kliniek heeft (nog) geen contract met de zorgverzekeraars omdat de kliniek recent is gestart. Wij kunnen daardoor niet rechtstreeks declareren bij jouw zorgverzekeraar. Dit betekent dat je zelf de rekening (factuur) krijgt van je behandeling of consult bij de Face to Face kliniek. Hiervoor werken wij samen met Infomedics. Zo lang wij nog geen contract hebben met je zorgverzekeraar, vergoedt de zorgverzekeraar maar een deel van de kosten. Wij vergoeden de rest.
Wel moet je rekening houden met het eigen risico voor zorgkosten. Voor je basisverzekering geldt dat er sprake is van een verplicht eigen risico van minimaal 385 euro.

Meer informatie over het eigen risico vind je hier.

Eigen risico

Je betaalt een eigen risico als je 18 jaar of ouder bent en gebruikmaakt van zorg uit het basispakket. Het eigen risico is een verplicht bedrag om te betalen. In 2023 is het eigen risico € 385. Je betaalt dus zelf de eerste € 385. Pas daarna betaalt jouw zorgverzekeraar de kosten.

Je kunt het verplichte eigen risico vrijwillig verhogen met € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500. De zorgverzekeraar geeft dan korting op de maandelijkse premie voor de basisverzekering. Maar je moet ook meer geld betalen als je zorg uit het basispakket gebruikt.

Als je voor het maximale vrijwillig eigen risico (€ 500) kiest dan kan het dus zijn dat je € 885 (€ 500 + het verplichte eigen risico van € 385) moet betalen.

We hebben hieronder voor je op een rijtje gezet wat je moet doen als je de factuur van Infomedics hebt ontvangen.

Stap 1: De rekening stuur je direct ter beoordeling naar je zorgverzekeraar.
In principe hoef je de rekening niet voor te schieten, let daarbij wél op de betalingstermijn van 30 dagen! De zorgverzekeraar beoordeelt de rekening meestal binnen 14 dagen, je krijgt hiervan een vergoedingsoverzicht (per post, email of in een online omgeving).

Let op: de vergoeding is waarschijnlijk 20-40% minder dan het bedrag op de rekening van Infomedics, omdat we geen contract hebben met je zorgverzekeraar.

STAP 2: Betaal aan Infomedics het door de zorgverzekeraar uitbetaalde bedrag + (indien van toepassing) jouw eigen risico.
Op het vergoedingsoverzicht van jouw zorgverzekeraar is aangegeven hoeveel eigen risico je nog open hebt staan.

STAP 3: Stuur/mail ons het vergoedingsoverzicht van jouw zorgverzekeraar waarop staat welk deel van de kosten vergoed wordt.
Dit kan je doen door een scan/foto te maken van de factuur en deze op te sturen naar betalen@facetofacekliniek.nl. Wij kunnen daarmee de kwijtschelding van het niet vergoede deel regelen.

Let op: je eigen risico wordt nooit vergoed, ook niet in het ziekenhuis. Dit (deel van het) bedrag vergoedt de Face to Face kliniek dus niet en moet je zelf betalen.

Meer informatie over vergoedingen met enkele rekenvoorbeelden vind je in de folder "vergoeding van zorg".

Kaakchirurgische behandeling door een gespecialiseerde tandarts

Kaakchirurgische behandelingen betreffen voornamelijk het verwijderen van tanden en kiezen en wortelpuntbehandelingen (apexresecties). Kaakchirurgische behandelingen door een gespecialiseerde tandarts kunnen worden vergoed vanuit je (aanvullende) tandartsverzekering. Er wordt hierbij dus geen gebruik gemaakt van het verplichte eigen risico uit de basisverzekering. Het kan voor jou betekenen dat je daardoor goedkoper uit bent.

Als je een aanvullende tandartsverzekering hebt, zullen we jouw factuur rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar indienen. Voor het deel van de kosten dat niet vanuit de aanvullende tandartsverzekering wordt vergoed, krijg je een factuur van PAYT.
Ook als je geen aanvullende tandartsverzekering hebt, krijg je een factuur van PAYT.
NB: Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat alle behandelingen volledig worden vergoed.

Implantologische behandeling

Het plaatsen van (tandwortel)implantaten kan worden gedaan ter vervanging van een tand of kies maar ook ter ondersteuning van een kunstgebit (klikgebit).

Het plaatsen van implantaten ter vervanging van een tand of kies wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Deze behandeling kan wel worden vergoed vanuit je (aanvullende) tandartsverzekering.

Als je een aanvullende tandartsverzekering hebt, zullen we jouw factuur rechtstreeks bij je zorgverzekeraar indienen. Voor het deel van de kosten dat niet vanuit de aanvullende tandartsverzekering wordt vergoed, krijg je een factuur van PAYT. We geven je voor deze behandeling altijd van tevoren een begroting.

Klikgebit

Als je komt voor implantaten ter ondersteuning van een kunstgebit (klikgebit), dan kunnen we voor de ingreep toestemming vragen aan jouw zorgverzekeraar als er sprake is van een sterk geslonken kaak. Als je zorgverzekeraar toestemming geeft voor de behandeling, dan wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Wel moet je rekening houden met het (wettelijk verplichte) eigen risico voor zorgkosten. Voor jouw basisverzekering geldt dat er sprake is van een verplicht eigen risico van minimaal 385 euro.

Meer informatie over het eigen risico vind je hier.