Meer informatie over de behandeling

De mooi gevormde jukbeenderen, de krachtige kaaklijn: het zijn al eeuwenlang kenmerken van schoonheid in het gezicht. Met esthetische implantaten creëer jij de juiste accenten in jouw gezicht, zodat je de contouren en uitstraling krijgt die je voor ogen hebt.

We hebben basisvorm implantaten én maatwerk implantaten die worden ontwikkeld met 3D software. We brengen de implantaten in via een kleine snede in de mond of onder de kin en zetten deze vast aan het bot. Dit kan bijvoorbeeld gaan om jukbeen implantaten, kaaklijnimplantaten of implantaten voor de kin. Deze implantaten kunnen een enorme meerwaarde hebben wanneer je de symmetrie en contouren in je gezicht wil verbeteren.

Onze implantaten zijn uitvoerig getest en volledig veilig in gebruik. Bovendien kunnen ze ook verwijderd worden, mocht je dit in de toekomst willen.

Bij iedere implantaatbehandeling staat bij Face to Face voorzichtigheid en duurzaamheid voorop. Dat betekent dat we implantaten nauwkeurig afstemmen op je gezicht, zodat je een langdurig natuurlijk resultaat bereikt. We bespreken de mogelijkheden uitgebreid in het consult.

Verloop van de behandeling

Stap 1. Voorbereiding

Om je voor te bereiden op het consult vragen we je om een aantal oudere foto’s van jezelf te verzamelen. Daarmee bespreken we wat je mooi vindt, minder mooi vindt en wat je wensen zijn. Bovendien krijgen we een goed beeld van de oorspronkelijke uitstraling, wat bijdraagt aan een natuurlijk resultaat. Vervolgens bepalen we samen de gewenste aanpak tijdens het consult.

Stap 2 het consult

Tijdens het consult bespreek je al je wensen en klachten met de chirurg die ook de implantaten zal plaatsen. Daarnaast bespreken we welke effecten de behandeling kan hebben, wat bijvoorbeeld de risico’s zijn en welke alternatieve behandelmogelijkheden je hebt. Als een andere behandeling een beter resultaat geeft, zoals bijvoorbeeld fillers, lipofilling, een kaakcorrectie, botox of een facelift, dan bespreken we dit met je. Daarnaast leggen we uit wat je kunt verwachten van de ingreep, wat de grenzen zijn van implantaten, hoe het herstel verloopt en welke complicaties er mogelijk zijn. Om zo veilig mogelijk te werk te gaan bespreken we ook enkele belangrijke zaken als:

  • Je algemene gezondheid.
  • Je medicijngebruik.
  • Allergieën.

Deze informatie leggen we vast in je dossier. Ten slotte bespreken we de kosten van de voorgestelde ingreep en krijg je hiervan een begroting. Om een individueel implantaat te kunnen ontwikkelen maken we een scan van je gezicht, op de polikliniek MKA van het Martini Ziekenhuis. We bespreken uitgebreid welk type implantaat voor jouw situatie het meest geschikt is.

Stap 3. Voorbereiding op plaatsing van cosmetische implantaten

Het is verstandig om voor de ingreep alvast een cold-pack of een zak doperwten in de vriezer te leggen. Hiermee kun je alle behandelde gebieden koelen na thuiskomst. Daarnaast is het verstandig dat je iemand meebrengt naar de operatie. Je kunt namelijk niet zelf rijden na de ingreep. Om het herstel te bevorderen kun je van tevoren iedere dag 1000 mg Vitamine C nemen en eventueel homeopathische Arnica-druppels. Deze kun je blijven gebruiken tot één à twee weken na de ingreep. Deze middelen kunnen helpen om een bloeduitstorting te voorkomen. Het is aan te raden geen foundation of cosmetica te dragen. Deze kun je ook bij onze kliniek (laten) verwijderen.

Stap 4. De plaatsing van een cosmetisch implantaat

Voor de behandeling worden er lichtfoto’s van je gezicht gemaakt. Dit is om na de behandeling het resultaat te kunnen vergelijken met de situatie voor de behandeling.

We verwijderen eventuele cosmetica en bespreken de procedure. Om de kans op infectie te verminderen krijg je van ons antibiotica voor de ingreep, deze gebruik je vervolgens dagelijks tot 7 dagen na de ingreep.

Hierna verdoven we de regio waar het esthetisch implantaat wordt aangebracht. Afhankelijk van de locatie van het implantaat maken we een kleine snede in de mond of in het geval van een kinimplantaat onder de kin en brengen het implantaat aan op het bot. Als we tevreden zijn over de positie dan zetten we het implantaat vast met enkele minischroefjes in het onderliggende bot en sluiten de overliggende zachte weefsels (slijmvies van de mond of huid). De behandeling waarbij een esthetisch implantaat wordt aangebracht wordt doorgaans goed verdragen onder lokale verdoving. Mocht je echter liever onder narcose gaan, dan is dat ook een mogelijkheid in de Face to Face kliniek.

Stap 5. Na de plaatsing van cosmetische implaten

Na de ingreep kun je meteen naar huis. Je kunt het beste de eerste uren het gebied waar het implantaat is geplaats koelen met het zakje doperweten of de cold-pack. Dit doe je door het koelelement steeds 10 minuten tegen het behandelde gebied te houden en daarna weer 5 minuten weg te leggen. Om bloedingen te voorkomen raden we je aan om druk verhogende momenten zoals bukken en zwaar tillen de eerste dagen zoveel mogelijk te vermijden. Bij het kinimplantaat is het is verstandig om de eerste paar dagen het wondje droog te houden. Daarna mag deze nat worden als je ze daarna maar goed droogdept (liefst niet droog vegen). Je kunt dit wondje dagelijks invetten met vaseline, dat maakt het verwijderen van de hechtingen uit de huid eenvoudiger.

Stap 6. Controle

Wij plannen na de eerste behandeling meestal een controle na een maand. De zwelling is dan al in grote mate verdwenen en we kunnen dan samen met jou het effect beoordelen. Ook plannen we een controle na een jaar om samen het eindresultaat te beoordelen.

Vorige stap
Volgende stap

Bijwerkingen

  • Blauwe plekjes: Je kunt ten gevolge van het aanbrengen van een esthetisch implantaat een blauwe plek krijgen. Je mag deze met foundation camoufleren. De blauwe verkleuring verdwijnt meestal na één à twee weken vanzelf.
  • Zwelling: Na het aanbrengen van een esthetisch implantaat krijg je ter plaatse van het implantaat zwelling. Dit verdwijnt meestal na een week vanzelf.

Wanneer moet je onze kliniek bellen?

  • Als de zwelling of pijn blijven toenemen.
  • Als je koorts ontwikkelt of de huid over het implantaat rood wordt.
  • Als je ongerust bent of vragen hebt.

Tussen 8.00 en 16.30 uur kun je contact opnemen met de Face to Face kliniek via telefoonnummer (050) 305 1041. In de avond, in de nacht en in het weekend kun je contact opnemen met de dienstdoende MKA-chirurg via de telefooncentrale van het Martini ziekenhuis, via telefoonnummer (050) 524 5245.

Tips voor thuis

  • Vermijd de eerste dagen sauna of infraroodcabines.
  • Wees voorzichtig met intensieve huidreiniging en behandeling de eerste dagen na het plaatsen van het esthetisch implantaat en probeer geen krachten uit te oefenen op het implantaat

Verzekeringen & vergoedingen

Het plaatsen van een cosmetisch implantaat wordt meestal niet vergoed vanuit je basisverzekering. Als we denken dat je voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking zou kunnen komen, dan geven we dat aan in het consult.

Meer informatie over kosten, vergoedingen en onze tarieven vind je hier.