Meer informatie over een filler behandeling

Met een filler behandeling kun je kenmerken van je gezicht subtiel corrigeren om de gewenste uitstraling te creëren. Bijvoorbeeld wanneer je verouderingsverschijnselen wil tegengaan, of bepaalde plekken in het gezicht wil accentueren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van lip fillers, of kaaklijn fillers.

Bij een filler behandeling gebruiken we desgewenst een verdovende crème en brengen subtiel kleine hoeveelheden filler aan in die gebieden waar we dat samen hebben besloten. We laten je bovendien telkens het effect ervan zien. Op deze manier hou jij regie over het resultaat. Bij Face to face staan we voor voorzichtigheid en een duurzame behandeling. Dat betekent dat we altijd kritisch kijken naar de hoeveelheid fillers die we gebruiken in je behandeling. Vaak geldt less is more om een langdurig natuurlijk en mooi resultaat te creëren. Daarnaast houden we hiermee de kosten binnen de perken.

Denk jij aan lip fillers, kaaklijn fillers of fillers voor bijvoorbeeld de jukbeenderen? Onze ervaren aangezichtschirurgen denken graag met je mee over de juiste behandeling voor jouw wensen. Een fillerbehandeling is een relatief kleine ingreep die weinig risico’s met zich meedraagt. Kies daarbij wel voor een vertrouwde, professionele kliniek voor een optimaal resultaat.

Verloop van de filler behandeling

Stap 1. Voorbereiding

Om je voor te bereiden op het consult vragen we je om een aantal oudere foto’s van jezelf te verzamelen. Daarmee bespreken we wat je mooi vindt, minder mooi vindt en wat je wensen zijn. Bovendien krijgen we een goed beeld van de oorspronkelijke uitstraling, wat bijdraagt aan een natuurlijk resultaat. Vervolgens bepalen we samen de gewenste aanpak tijdens het consult.

Stap 2 het consult

Tijdens het consult bespreek je al je wensen en klachten met de chirurg die ook de filler behandeling zal uitvoeren. Daarnaast bespreken we welke effecten de filler behandeling kan hebben, wat bijvoorbeeld de risico’s zijn en welke alternatieve behandelmogelijkheden je hebt. Als een andere behandeling een beter resultaat geeft, zoals bijvoorbeeld een facelift, dan bespreken we dit met je. Daarnaast leggen we uit wat je kunt verwachten van de ingreep, wat de grenzen zijn van lip fillers of kaaklijn fillers, hoe het herstel verloopt en welke complicaties er mogelijk zijn. Om zo veilig mogelijk te werk te gaan bespreken we ook enkele belangrijke zaken als:

  • Je algemene gezondheid.
  • Je medicijngebruik.
  • Allergieën.

Deze informatie leggen we vast in je dossier. Ten slotte bespreken we de kosten van de voorgestelde ingreep en krijg je hiervan een begroting. Aansluitend kun je direct een lipfillerbehandeling ondergaan, of eerst nog de tijd nemen om hierover na te denken.

Stap 3. Voorbereiding op de filler behandeling

Een filler behandeling vereist weinig voorbereiding. We raden je wel aan om geen foundation of make-up te dragen. Uiteraard kun je dat ook in onze kliniek van je gezicht verwijderen.

Stap 4. De filler behandeling

Voor de behandeling worden er lichtfoto’s van je gezicht gemaakt. Dit is om na de behandeling het resultaat te kunnen vergelijken met de situatie voor de behandeling.

Wij verwijderen eventuele cosmetica en bespreken eerst waar we de filler aanbrengen. We weten dat hoe rustiger wij behandelen, hoe minder je van de behandeling merkt. We kunnen desgewenst een verdovende crème aanbrengen, waarna we subtiel kleine hoeveelheden filler inbrengen in die gebieden waar we dat samen hebben besloten. We laten je telkens tussendoor het resultaat zien. Wanneer je tevreden bent is de behandeling voltooid.

Stap 5. Na de filler behandeling

Na de behandeling zie je meestal niet dat je behandeld bent. Je kunt eigenlijk direct weer je dagelijkse leven hervatten. Toch raden we je aan om een paar uur rustig aan te doen. Het effect van de filler behandeling is direct zichtbaar, maar wordt in de weken erna steeds mooier.

Stap 6. Controle

Wij plannen na de eerste behandeling meestal een controle na een maand. De filler zit dan optimaal en we kunnen dan samen met jou het effect beoordelen. Als je vaker bij ons komt voor een fillerbehandeling dan is een controle niet altijd nodig of gewenst. Uiteraard hebben we graag dat je contact met ons opneemt of een controle afspreekt als je twijfelt over het resultaat.

Vorige stap
Volgende stap

Mogelijk bijwerkingen van een filler behandeling

  • Enige roodheid van de huid: direct na de behandeling kan je huid in het behandelde gebied een beetje rood zijn. Dit is normaal en verdwijnt na enkele tientallen minuten weer.
  • Blauwe plekjes: Je kunt na een fillerbehandeling een blauwe plek krijgen. Dit zijn meestal kleine blauwe plekjes en je mag deze met foundation camoufleren. De blauwe verkleuring verdwijnt meestal na één à twee weken vanzelf.
  • Zwelling: met name de stevigere fillers die doorgaans dieper worden geplaatst voor volumeherstel kunnen de eerste week na behandeling een lichte zwelling geven. Dit verdwijnt meestal na een week vanzelf

Wanneer moet je onze kliniek bellen?

  • Als de huid lichter wordt in het behandelde gebied en pijn niet verdwijnt.
  • Als je minder ziet of slechter gaat zien.
  • Als je ongerust bent of vragen hebt.

Tussen 8.00 en 16.30 uur kun je contact opnemen met de Face to Face kliniek via telefoonnummer (050) 305 1041. In de avond, in de nacht en in het weekend kun je contact opnemen met de dienstdoende MKA-chirurg via de telefooncentrale van het Martini ziekenhuis, via telefoonnummer (050) 524 5245.

Tips voor thuis na een filler behandeling

  • Vermijd de eerste dagen sauna of infraroodcabines.
  • Wees voorzichtig met intensieve huidreiniging en behandeling de eerste dagen na een botoxbehandeling, de prikplekjes moeten genezen en je brengt misschien per ongeluk bacteriën van de huid in deze prikplekjes aan.
  • Masseer de behandelde gebieden niet de eerste uren na de behandeling, je kunt de fillers dan wellicht nog verplaatsen.

Het behandelteam

Kosten van een filler behandeling

Filler behandelingen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Dit betekent dat de kosten voor de ingreep voor eigen rekening zijn.

Meer informatie over kosten, vergoedingen en onze tarieven vind je hier.