Veel gestelde vragen over cosmetische aangezichtschirurgie

Of het nu om verouderingsverschijnselen gaat of om een wens tot cosmetische verbetering, een kleine verandering kan soms een groot verschil betekenen. Zeker voor cosmetische chirurgie geldt: ‘less is more’. We streven subtiele verbeteringen na, met behoud van uw persoonlijke kenmerken. Het is dus zeker niet zo dat iets waar jij je aan stoort ernstig moet zijn voordat je voor een cosmetische correctie in aanmerking komt.

Hoe lang je na een cosmetische ingreep uit de running bent hangt af van de uitgebreidheid van de ingreep en van jezelf. Na een kleine ingreep kun je eigenlijk de volgende dag of na enkele dagen wel weer aan het werk. Uiteraard kunnen andere mensen dan nog wel zien dat er een operatie heeft plaatsgevonden. Na een grotere ingreep is het verstandig om de eerste week vrij te nemen. Uiteraard bespreken we dit tijdens het eerste consult met je.

Het is voor ons enorm belangrijk dat onze een ingrepen een natuurlijk resultaat opleveren. Hierop is onze dienstverlening dan ook gericht. Subtiele verbeteringen met een natuurlijk resultaat, zonder dat je er geopereerd uitziet.

Naast het bereiken van een natuurlijk resultaat is het bij cosmetische ingrepen ook belangrijk dat jouw karakteristieke kenmerken behouden blijven. Het is daarom handig om bij het eerste gesprek duidelijke foto’s mee te nemen van toen je 25-30 jaar oud was. Zeker wanneer ingrepen gericht zijn op verjonging is het goed om te weten hoe je er uitzag toen je jong was.

Het is eigenlijk in vrijwel alle gevallen mogelijk om verschillende cosmetische ingrepen in het aangezicht te combineren. Dat is niet alleen praktisch voor jou, het kan ook het resultaat ten goede komen. Wanneer het combineren van ingrepen het resultaat onvoorspelbaar maakt of wanneer ingrepen zich niet goed laten combineren zullen we dit uiteraard met je bespreken.

De meeste esthetische ingrepen zijn onder plaatselijke verdoving uit te voeren. Wanneer ingrepen uitgebreid, langdurig of moeilijk te verdoven zijn voeren we ze liever onder narcose uit. Dit geldt met name voor uitgebreide facelifts, halslifts en endoscopische voorhoofdslifts en voor situaties waarin we diverse ingrepen combineren. Mocht je erg angstig zijn, dan kan het helpen wanneer wij je voorafgaand aan de ingreep onder plaatselijke verdoving een kalmerend medicijn geven. Tijdens het eerste bezoek komen dit soort zaken uiteraard uitgebreid aan de orde.

Je kunt erop rekenen dat wij jouw operatie zo goed en veilig mogelijk laten verlopen. Daarnaast vinden we ook de nazorg erg belangrijk. In algemene zin is het belangrijk om bij zwelling goed te koelen, voorzichtig te zijn, de wondjes de eerste dagen droog te houden, niet met genezende littekens in de zon te gaan en genezende littekens de eerste maanden vet te houden met bijvoorbeeld littekencrème. Zelf kun je ook een bijdrage leveren aan het resultaat van jouw ingreep. Uiteraard begint dat door niet te roken en door de instructies die je krijgt zorgvuldig op te volgen.

In het algemeen geldt dat cosmetische ingrepen niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. In sommige gevallen kan je mogelijk toch voor vergoeding in aanmerking komen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een aangeboren aandoening. Voordat de ingreep wordt uitgevoerd moet dan eerst een machtiging bij de verzekeraar worden aangevraagd.

Naar aanleiding van je eerste bezoek maken wij op basis van onze tarieven een begroting voor jou zodat je precies op de hoogte bent van de te verwachten kosten van jouw ingreep. Het eerste consult voor een cosmetische behandeling of ingreep is bij ons gratis.